Roasted Sweet Pepper Soup

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I love Spring! Everything is vibrant, charming and people are always in a good mood (well, that doesn't apply to everyone!) There's often an excuse for eating outside because of the sun always shinning, and for a reason everything is so colorful. And food is not an exception.

¡Me encanta la primavera! Todo es muy vibrante, alegre y las personas están siempre de buen humor (bueno, no todas). Casi siempre hay una excusa para comer afuera porque el sol siempre está brillando y por alguna razón, todo es bastante colorido. Y la comida no es la excepción. 

Today I wanted to make something light, fresh and savory (and take advantage of all the sweet peppers I had laying in my refrigerator). I enjoy very much cooking with sweet peppers, they're just so versatile and easy to handle. So I decided to make a delicious soup!


Hoy quise hacer algo ligero, fresco y lleno de sabor (y también aprovechar todos los pimientos dulces que tenía en mi refrigerador). Disfruto mucho cocinar con pimientos porque son muy versátiles y fáciles de manejar. Decidí hacer una rica sopa.

This is a very simple and fast recipe. I started by roasting my peppers with a little olive oil on a very very hot pan. You really want the skin to burn a little, this is key for the final flavor. I also added  some fragrant cherry tomatoes and a small piece of onion, to brighten up the soup a little bit.

Esta es una receta muy rápida y sencilla. Comencé por rostizar los pimientos con un poco de aceite de oliva en un sartén muy caliente. Debes lograr que la piel de los pimientos se queme un poco, esto es clave para el sabor final. También agregué unos jugosos tomates cherry y un pedacito de cebolla, para agregar más intensidad a la sopa.


 After my peppers and vegetables were roasted to my liking, I cooked them in vegetable broth for good 20 minutes. Normally these vegetables don't take long to cook and those 20 minutes were not really necessary, but I believe that for soups, the longer they simmer the stronger the flavor.

Una vez que los pimientos y vegetales estaban rostizados, decidí cocinarlos en el caldo de verduras por unos 20 minutos. Normalmente estos vegetales no toman tanto tiempo en cocerse y esos 20 minutos no fueron muy necesarios, pero yo pienso que en una sopa, entre más tiempo se cocine más intenso su sabor. 

Using a hand mixer, I blended everything together until well incorporated. You really want your soup to be as smooth and even as possible. I then seasoned it with some black pepper, smoked paprika and a bit of dried oregano. You can season it to your taste and liking.

Con una batidora de mano, licué todo muy bien hasta haber alcanzado una consistencia uniforme y tersa. Después sazoné la sopa con un poco de pimienta molida negra, chile adobado molido y orégano seco. Puedes utilizar las especies que más te gusten.

Turn the heat off and add a small cube of butter, about 1 teaspoon. You can skip this step if you want to, I believe the butter makes this soup somehow velvety.

Apaga el fuego y agrega una cucharadita de mantequilla. Puedes saltar este paso si quieres, pero yo pienso que la mantequilla hace la sopa un poco más tersa.

Now your soup is ready. Serve hot and add your favourite toppings. I added a drizzle of olive oil and some tiny slices of rich Parmesan cheese. You can also add a dollop of Crème Fraîche for some creaminess.

Ahora está lista tu sopa. Sirve caliente y decora con tus ingredientes favoritos. Yo le agregué un poco de aceite de oliva y finas lajas de queso Parmesano. Para ese toque cremoso, puedes agregar una cucharadita de Crème Fraîche.


I hope you enjoyed this recipe. If you give it a try, let me know how it works out for you! :)

Espero que hayas disfrutado mucho esta receta. Si decides hacerla en casa ¡házme saber cómo te quedó! :)


ROASTED SWEET PEPPER SOUP


Preparation Time: 20 minutes
Cooking Time: 20 minutes
Servings: 4

Ingredients:

250 g. Sweet peppers (I used the mini ones) 
2 medium tomatoes (about 8 cherry ones)
1/4  medium onion
4 cups  vegetable or chicken broth
Ground black pepper
Smoked paprika 
Dried oregano
1 tsp butter (cold)
Olive oil and Parmesan cheese (for garnishing)

Preparation:

1. Start by roasting the peppers, tomatoes and onion with a little olive oil on a very hot pan. You really want the skin to burn a little, this is key for the final flavor. 
2. Once the peppers and vegetables are roasted to your liking, cook them in the vegetable broth for good 20 minutes. 
3. With a hand mixer, blend everything well until very smooth and incorporated. Turn the heat off and add a small cube of butter, about 1 teaspoon. 
4. Serve hot and add your favourite toppings. Enjoy!

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SOPA DE PIMIENTO DULCE ROSTIZADO

Tiempo de Preparación: 20 minutos
Tiempo de Cocción: 20 minutos
Porciones: 4 

Ingredientes:

250 g. de pimientos dulces (yo utilicé los miniatura)
2 tomates medianos (aprox. 8 de los cherry)
1/4  de cebolla mediana
4  tazas de caldo de verduras o pollo
Pimienta negra molida
Chile adobado en polvo
Orégano seco
1 cucharadita de mantequilla (fría) 
Aceite de Oliva y queso Parmesano (para decorar)

Preparación:


1. Comienza rostizando los pimientos, tomates y cebolla con un poco de aceite de oliva en un sartén muy caliente. Debes lograr que la piel de los pimientos se queme un poco, esto es clave para el sabor final.
2. Una vez que los pimientos y vegetales están rostizados, cocínalos en el caldo de verduras por unos 20 minutos. 
3. Con una batidora de mano, licúa todo muy bien hasta alcanzar una consistencia uniforme y tersa. Apaga el fuego y agrega una cucharadita de mantequilla. 
4. Sirve caliente y decora con tus ingredientes favoritos. ¡Buen provecho! 




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3 comments:

  1. Liebe Mariana,
    dieses Rezept sieht nach Sommer aus und schmeckt auch sicher so! Muss ich unbedingt nachkochen ;-) Liebe Grüße von Martina

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  2. Girl! I was massing you! And this soup is perfect for winter in Brazil, haha. Hope Spring and Sommer is beautiful and warm there. Lots of kisses

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  3. Hello Mariana,
    today I cooked your soup, it smells fantastic. Even my daughters who are both real "Schnöggels" (Martina will translate this word to you), where enthusiastic, and one of them hates peppers. Well done.
    LG, Britta

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